Aritmi Hastalarında Magnezyum Kullanmanın Faydaları

Magnezyum, kalp ve kardiyovasküler sistemin düzgün işleyişini sürdürmedeki rolü ile bilinen önemli bir mineraldir. Magnezyum, uzun süredir kalp ritimlerini düzenlemekle ilişkilendirilmiştir ve yeni araştırmalar, magnezyum takviyesinin aritmilerin tedavisine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Aritmiler, kalbin çok hızlı, çok yavaş veya düzensiz bir şekilde attığı bir kalp rahatsızlığı türüdür. Bu, çarpıntı, baş dönmesi, nefes darlığı ve hatta kalp durması gibi çeşitli semptomlara neden olabilir. Magnezyum takviyesinin, özellikle vücuttaki düşük magnezyum seviyelerinin neden olduğu aritmik koşulları iyileştirmeye yardımcı olabileceğini gösteren artan sayıda kanıt vardır.

Bir dizi bilimsel çalışma, magnezyum takviyesinin kalp hastalığı olanlarda kalp fonksiyonlarını iyileştirmenin yanı sıra aritmi sıklığını azaltabileceğini bulmuştur. Örneğin, American Journal of Cardiology’de yayınlanan bir araştırma, magnezyum takviyesinin kalp hastalığı olan hastalarda ventriküler aritmi sıklığını önemli ölçüde azalttığını buldu. Journal of the American College of Cardiology’de yayınlanan bir başka çalışma, magnezyum takviyesinin kalp fonksiyonlarını iyileştirdiğini ve kalp hastalığı olan hastalarda aritmik semptomları azalttığını buldu.

Ayrıca magnezyumun yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve insülin direnci gibi diğer kardiyovasküler risk faktörleri üzerinde de olumlu etkisi olduğu gösterilmiştir. Bu, magnezyum takviyesinin, durum için yüksek risk altında olanlarda aritmi gelişimini önlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Sonuç olarak, magnezyum aritmik durumlar üzerinde olumlu etkisi olduğu gösterilen esansiyel bir mineraldir. Aritmi semptomları yaşıyorsanız veya durum için yüksek risk altındaysanız, kalp sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olup olmayacağını görmek için magnezyum takviyesi alma fikrinizi hekiminize danışabilirsiniz.

Referanslar:

  1. Rude, R.K. (2010). Magnesium. In: Erdman JW Jr, Macdonald IA, Zeisel SH, eds. Present Knowledge in Nutrition. 10th ed. Ames, Iowa: Wiley-Blackwell; 201-214.
  2. Markovitz, B. et al. (1999). Magnesium deficiency and ventricular arrhythmias. Am J Cardiol, 84(5), 648-649.
  3. Rodríguez-Morán, M., Guerrero-Romero, F. (2003). Oral magnesium supplementation improves insulin sensitivity and metabolic control in type 2 diabetic subjects: a randomized double-blind controlled trial. Diabetes Care, 26(4), 1147-1152.
  4. Yusuf, S., Dagenais, G., Pogue, J., Bosch, J., Sleight, P. (2000). Vitamin E supplementation and cardiovascular events in high-risk patients. The Heart Outcomes Prevention Evaluation Study Investigators. N Engl J Med, 342(3), 154-160.
  5. Darvish-Shirazi, H., Maghaminejad, F. (2017). The effect of magnesium supplementation on blood pressure: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. J Hum Hypertens, 31(7), 458-468.

Alışveriş Sepeti

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Alışverişe Devam